• Cykel 29.09.2015

  Har man skaffat en bra cykel för att ta sig till och från jobbet, kan man lika gärna använda den i träningslivet också. Du får ett rejält motionspass om du väljer att cykla.

  shutterstock_321316004

  Cykling är mildare mot knäna än promenader och jogging. Är man väldigt överviktigt eller har problemknän, är det bättre att cykla än att gå. Man kan också hålla igång längre på en cykel än i joggingspåret. Det ger längre och mer fettförbrännande pass än promenadpassen.

  Du kan hitta massvis med träningsupplägg för både nybörjare och erfarna. Har man inte fått upp konditionen än ska man börja med nybörjarträningarna tills du klarar av dem. Där är upplägget ganska enkelt: du kanske ska cykla en timme i jämnt tempo, sedan har du en vilodag innan du cyklar en och en halv timme i samma tempo. Det är alla träningspass under första veckan. Sakta men säkert tränar man upp sin uthållighet och utmanar sig själv med intervaller där det går väldigt fort, och sedan är man i normalt tempo en stund innan man cyklar fort igen.

  Att bli trött av ett träningspass är givet, men det kan också vara så att du tröttar ut dig för snabbt. Kroppen behöver energi för att hålla ut, äter man lite eller fel sorts mat kommer energidepåerna att ta slut fortare. Ju bättre uthållighet du får, desto bättre blir kroppen på att bränna fett och dela ut energi för att du ska klara dig hela vägen in i mål. Ska du satsa helhjärtat på cykling ska du också lära dig att äta rätt.

  Posted by rnn.yqe. @