• Cykel, Tips 24.05.2020

  Första gången du ger dig ut på en längre cykelled kommer alltid att vara speciellt. Men du kommer också att lära dig mycket som du tar med dig på framtida cykelturer. Att förbereda väl, fysiskt, mentalt och även materiellt är nyckeln till framgång, första såväl som hundrade gången du ger dig ut. Och här följer några tips du bör ta till hjärtat.

  Välj helst en kortare cykelled första gången. Även om du är i bra form och tror du klarar av något längre är det bäst att börja med en kortare led. Och det är också rekommenderat att du väljer en på hemma plan så du får lite erfarenhet innan du ger dig ut och tacklar en cykelled utomlands.

  Sätt dig nu ned och planera resan från början till slut. Många cykelled har redan delats upp i etapper av andra cykelentusiaster och du kan säkert hitta en mängd information om var du bör avbryta för dagen.

  Börja sedan titta på vad du ska ha med dig. Extra kläder är ju självskrivet, men packa inte på dig för mycket här. Satsa istället på att hitta platser att tvätta kläderna och låt dem sedan lufttorka på cykelväskan eller liknande. Inkludera dock vattentäta kläder eller ett ordentligt regnställ utifall att vädret skulle vända. Tänk också på vad du behöver ha med dig i matväg. Beroende på vilken cykelled du väljer kanske du inte har möjlighet att stanna närsomhelst och fylla på förrådet.

  Se även till att planera boendet varje dag. Många gånger kan camping vara ett bra alternativ, både för att den passar in i upplevelsen, men också för att minska utgifterna. Var då noga med att packa med ett bra liggunderlag och en varm sovsäck.

  Slutligen bör du alltid ha med dig reservdelar och verktyg för att kunna fixa exempelvis en punktering. Fråga gärna andra cyklister om deras första cykeläventyr och vilka tips de skulle dela med sig av.

  Posted by rnn.yqe. @