• Uncategorized 28.11.2019

  Om man bor i någon av Sveriges större städer så går det knappast att missa sparkcyklarna som numera finns utställda på var och varannan gata. Oavsett om man föredrar att hyra eller äga en själv så är de utan tvekan ett praktiskt alternativ för att ta sig runt inom staden. 

  Hyra el-sparkcyklar

  Det enklaste alternativet om man vill börja att åka el-sparkcykel är att hyra dem. I större städer finns det nämligen uthyrare som placerat ut sina sparkcyklar runt om i staden. För att hyra dem laddar man helt enkelt ner en app på mobilen. I appen registrerar man sig, låser upp cykeln och betalar sedan för sin användning av den. En stor fördel med dessa lösningar är att man inte behöver bära med sig cykeln när man åkt klart. Man lämnar den helt enkelt där man avslutar sin åktur så får nästa person som är i behov av cykeln använda den därifrån. Det är dock viktigt att tänka på att vissa städer har börjat introducera regler för hur och var de får parkeras.

  Äga egen sparkcykel

  Om man regelbundet använder en sparkcykel så kan det vara ett betydligt billigare alternativ att köpa sig en egen. Även om investeringskostnaden är betydligt högre så sparar man snabbt in det om man pendlar dagligen. När du väljer vilken cykel du skall köpa så är det viktigt att hålla koll på att modellen faktiskt räknas som cykel i Sverige. Det innebär att den bland annat måste vara begränsad i både motoreffekt och maxhastighet. 

  Posted by Giovanny Stiedemann @