• Cykel 12.12.2014

  En cykel håller inte hur länge som helst, och förr eller senare är det nog lika bra att inse att det är dags att köpa en ny, innan framhjulet lossnar mitt i en nedförsbacke.

  104228-fahrrad-01

  Det finns flera saker att tänka på innan du köper en ny cykel. Först och främst ska du tänka på hur du använder cykeln i din vardag. Tar du den till exempel till och från jobbet? Cyklar du året runt? Är det mest ute i naturen eller på landsvägar som du cyklar? Använder du din cykel i motionssyfte?

  Mountainbike vs Landsvägscykel

  En mountainbike går att använda på asfalt lika bra som på stigar ute i skogen. Men på en landsvägscykel ska man hålla sig till vanliga vägar, asfalt, packad jord och grus, men inte ut i terräng. På en landsvägscykel sitter man oftast i en och samma position hela tiden, därför är det viktigt att man skaffar en i rätt höjd, och just därför finns landsvägscyklar i ett större utbud vad gäller höjdskillnader.

  Cykelstorlekar

  Cykelstorlekar anges ofta efter hur lång användaren är, en medium cykel kan till exempel anges att passa en person som är 176 – 187 cm, och en large av samma modell passar en person som är 184 – 192 cm. Som du ser finns det en del överlappning. Om din längd faller in under både medium och large måste du ju välja vilken som passar bäst. Skulle du klassa dig som en vardagscyklist eller tänkt använda cykeln mest för motion, bör du välja den mindre storleken. Men om du har långa ben, eller gillar att ha en mer liggande ställning när du cyklar, välj den större storleken.

  Köpa online

  Om du vill köpa en cykel över nätet kan du gå in på sportbutiken Länna Sport, där kan du hitta ett bra urval, men även information om saker som vilken cykelväxel som passar dig bäst, vad skillnaderna är mellan olika cykelbromsar, och annat som är bra att veta innan man köper en ny cykel.

  Det viktigaste av allt är ju ändå att man trivs med cykeln man har köpt, så det bästa sättet är i slutändan att faktiskt testa den utomhus. När man kommit hem efter en cykeltur och inte kan vänta till nästa gång, det är då man verkligen vet att man har köpt en bra cykel.

   

  Posted by rnn.yqe. @