• Tips 22.09.2020

  Kickbikes blir allt populärare bland den yngre generationen då det är ett mycket smidigt fortskaffningsmedel, som du även kan göra tricks med. Många barn föredrar en kickbike som ett alternativ till cykeln, medan många föräldrar oroar sig över säkerheten och om barnen klarar av att föra sig fram på dessa. Här hittar du mer information om kickbikes samt svar på vanliga frågor om säkerhet och annat relaterat.

  Vad är en kickbike?

  En kickbike är en modern ihopfällbar sparkcykel. Det är ett mycket smidigt och praktiskt färdmedel som framför allt uppskattas av barn och tonåringar. De ska dock inte förväxlas med elsparkcyklarna som irriterar folk över hela världen. En vanlig sparkcykel är betydligt bättre för både miljö och ur hälsosynpunkt eftersom användaren själv måste sparka sig framåt. Dessutom är det många som gillar kickbikes för att det är möjligt att göra tricks med dem.

  Vilken modell är bäst?

  Det finns många olika modeller när det kommer till sparkcyklar för barn och ungdomar. Det är viktigt att välja en modell från en seriösa återförsäljare för att garantera säkerheten. När det gäller regler finns det enligt Transportstyrelsen inga krav för att användaren ska ha cykelhjälm eftersom det anses vara en leksak. Många föräldrar väljer dock att sätta på barnet en cykelhjälm ändå.

  Posted by Giovanny Stiedemann @