• Cykel 27.03.2017

  Fler och fler människor väljer idag att cykla till exempelvis jobbet eller affären. Cykeln sparar både pengar och miljön. Men när backen till jobbet börjar bli för tung eller längan till affären börjar bli för lång? Ge inte upp och ta bilen igen. Skaffa istället en elcykel.

  Fördelarna

  Med en elcykel kan du ta dig fram under längre sträckor och inte vara genomsvettig när du når din destination. Den behöver inte tankas med dyr bensin, vilket innebär att den inte släpper ut några farliga gifter. Många tänker säkert: “varför inte bara skaffa en elmoped klass 1?” Med en elmoped måste du ändå betala parkeringsavgifter då en elmoped endast får ställas där bilar och MC står. En elcykel kan däremot parkeras på vanliga cykelställ. Inga trafikförsäkringar behövs och de är befriade ifrån väg-och fordons avgifter. Den är både snabbare än bil och kollektivtrafik plus att det inte kräver något dyrt busskort. Elcykeln gör att alla kan cykla vare sig om man har svaga ben eller dåligt flås. De gör cykling både lättare och roligare. Förneka dig inte de fantastiska möjligheterna, utan skaffa en elcykel, som du till exempel kan köpa på Topbike, och öppna upp dina cykelmöjligheter.

  Cykla till jobbet

  Du får helt nya förutsättningar när det gäller att cykla till ditt arbete, cykla till affären för att handla eller för att lämna barnen på skolan. Oavsett om du får hjälp med cyklingen av själva elmotorn så kan du cykla själv det du vill med egen kraft samtidigt som du börjar och avslutar arbetsdagen med en dos frisk luft, vilket innebär att du får ny energi med dig både på arbetet och sedan hem igen. Många kommuner arbetar för miljön och där ingår det att se över cykelvägar samtidigt som man minskar biltrafiken och utsläpp vilket innebär att de flesta kommuner satsat på nya fina cykelvägar och det kan många gånger vara lättare att ta sig fram här än att stå i bilköer på morgonen. Det är också ett bra sätt att ta sig ut efter en skada när man behöver rehabilitera sig då man kan få hjälp av elmotorn när orken tryter och man slipper överbelasta skadan.

  Cykelmöjligheter

  Upplev och se massvis med nya saker och upplev något så skönt som exempelvis en cykelsemester som erbjuder fantastiska naturupplevelser. På nätet ges många härliga förslag om hur man kan tillbringa en sådan cykelsemester. Många tycker inte att cykelresa är någon semester då den fysiska aktiviteten kan anses jobbig med allt cyklande. Upplev den italienska kusten, de franska landskapen eller den cykelkulturen i Nederländerna. Eller varför inte en cykelsemester på Gotland eller Öland. Möjligheterna är oändliga.

   

  Posted by rnn.yqe. @