• Cykel 05.10.2017

  För de utav er som inte redan visste det så tänkte vi tipsa om det faktum att det är fullt möjligt att cykla hela vägen till England, om än med vissa avbrott för att åka båt från kust till kust, från någon av Europas övriga länder. Väl på Engelsk mark så är det bara att trampa vidare och upptäcka landet precis som du själv önskar, men glöm inte bort att ha en plan för boende!

  För en svensk cyklist så är det fullt möjligt att ta sig via cykel ända från Sverige till England, med ett avbrott för båt från antingen Frankrike, Tyskland, Holland och Belgien till England. De länderna är åtminstone det vettigaste alternativen sett till avstånd, något som känns ytterst relevant i detta exempel.

  Den första etappen blir självfallet att ta sig ut ur Sverige, en bedrift som skiljer sig en hel del beroende på om du bor i Kiruna i norr, eller Malmö i söder. Tids nog tar du dock cykeln över Öresundsbron och in i Danmark där resan sedan fortsätt ut i Europa. Det smartaste är nog mest troligt att ta sig vidare in i Tyskland genom Hamburg och fortsätta vidare mot Amsterdam i Holland. Väl där letar du dig sedan vidare mot kusten varvid du tids nog får leta upp en båt som kan ta dig över till det Engelska fastlandet.

  När du väl befinner dig på Engelsk mark så är det egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna. Vi rekommenderar dig dock att planera ditt boende en aning, då det är helt andra regler i England än Sverige sett till den svenska allemansrätten. Du har med andra ord inte alls samma friheter att sätta upp ditt tält vart du än öskar, något som är väl värt att ha i minnet. För dig blir det antingen campingplatser eller andra former av boende som blir aktuellt, vare sig det känns lockande eller inte.

  Ett måste om det blir första gången som du tar dig in på Engelskt territorium är att besöka huvudstaden London. I London finns massvis av aktiviteter att ägna sig åt, den ena roligare än den andra. Sport, shopping, mat och musik, samt andra nöjen hittar du här och var i en salig blandning. Tänk bara på att ha med dig en rejäl reskassa då det är lätt att det går en hel del pengar, även om det helt klart går att hitta prisvärda alternativ för det mesta.

  När du väl känner dig klart med England så är det således bara att börja trampa hem igen, men om du är sugen på att uppleva en annan rutt på hemvägen så kan vi i detta fall rekommendera att du istället tar en båt till Frankrike, för att sedan leta dig vidare uppåt i Europa denna väg.

  Ha så roligt på din cykelresa till England!

  Posted by rnn.yqe. @