• Cykel 15.10.2014


  En cykel är kanske det bästa transportmedel som finns. Den är billig att köpa och billig i drift, man kan hyfsat snabbt ta sig mellan olika ställen, den går nästan alltid att parkera någonstans och man får motion. Om man inte redan idag har en cykel är detta något man definitivt bör fundera på att skaffa sig. Här har vi samlat några nyttiga cykeltips som man vara bra att ta del av vare sig man har en cykel eller står i begrepp att köpa en.

  rostig cykel

  Köpa cykel

  När man ska köpa cykel bör man ställa sig frågan, vad kommer man att använda cykeln till? Ska man i huvudsak ha sin cykel i vardagen för att cykla till jobb eller skola fungerar oftast en helt vanlig cykel bäst. Ska man däremot köra ute i terrängen kanske en mountainbike fungerar bättre. Sedan ska man givetvis också se till priset, hur mycket är man beredd att lägga på sin cykel. Ofta går det att hitta en bra cykel för ett par tusenlappar.

  Underhåll

  För att en cykel ska rulla bra är det viktigt att underhålla den på bästa sätt. Faktum är att man med ganska enkla medel kan undvika problem. Ett bra tips är att se till att däcken är bra pumpade eftersom cykeln rullar mycket bättre med ett par välpumpade däck. Ett annat bra tips är att också se till att kedjan inte blir rostig. En kedja som smörjs med jämna mellanrum kan hålla i många år.

  Säkerhet

  När man cyklar är säkerheten oerhört viktig. Särskilt viktigt är det förstås att ha hjälm på huvudet. Är man under 15 år är det dessutom lag på att ha hjälm på sig. En annan sak som också är viktig när det kommer till säkerheten är att se till att ha lysen när det är mörkt. Genom att ha lysen både syns man och undviker böter om man skulle stöta på polisen en mörk höst- eller vinterkväll. Ytterligare en sak som är viktig är att se till att bromsarna fungerar som de ska. Detta gäller framför allt om man har handbromsar eftersom dessa slits med tiden, speciellt om man är en flitig cyklist.

  Posted by rnn.yqe. @