• Cykel 04.02.2015

  Är du en sådan person som tar cykeln närhelst du kan? Vill du cykla året runt? Åker du iväg på långa cykelturer för hälsa och själ? Då är de här tillbehören bra för dig!

  Hjälmen

  Vikten av en bra cykelhjälm förstår alla cyklister, speciellt dem som cyklar mycket i tätorter och städer. Hamnar man i en olycka är huvudet det allra viktigaste att skydda och asfalt är otroligt hårt att landa på. Men en annan sak att tänka på är att ha två hjälmar om man är åretruntcyklare. En sval hjälm för sommaren och en större och tjockare under vintern som du kan ha en huva eller mössa under.

  Byxorna

  Att sitta på en sadel under långa perioder kan vara obekvämt. För män kan det även hämma fertiliteten om man sitter för mycket på en hård sadel. Tänk därför efter om du kanske kan skaffa en mjukare sadel. Ett måste är dock ett par bra cykelbyxor som har mjuka inlägg runt rumpa och skrev. De ska hålla blodcirkulationen igång, dämpa stötar och göra cyklingen bekvämare.

  Syns i mörkret

  Under vintern och på sommarkvällarna syns cyklister och gångare väldigt dåligt för bilarna. Du ser dem väldigt lätt, men tro inte att de uppfattar dig lika snabbt. Var därför noggrann med cykellysen både fram och bak och ha även på dig en reflexväst över jackan så du helt enkelt inte går att missa.

  Läsa hastighet och avstånd

  Cyklar du för att träna borde du investera i en cykeldator som håller koll på vilken hastighet du åker, hur långt du har åkt och så vidare. Det är lättare att göra intervallträning och se till att du får ut det mesta av cykelpasset. Cykeldatorer och de flesta andra tillbehör som vi nämner här, går att köpa hos näthandlare som har brett utbud.

  Cykelskor

  Ett par skor som är anpassade till cykeln brukar ha piggar under sig, nästan som fotbollsskor, som biter fast i pedalerna och minskar risken att foten glider av pedalen under färd. De är också formade på ett speciellt sätt så de inte ska ge vindmotstånd när man cyklar.

  Två par däck

  Ännu ett tips för åretruntcyklare är att använda cykeln som man gör med bilen. När vintern kommer och det blir kyligare ute, ska man på med vinterdäcken på cykeln. Vinterdäcken är bredare och ger bättre fäste på snöslask och is. Under resten av året kan du sedan ha ett par smalare sommardäck som ger bra fart och lätt rullning.

   

  Posted by rnn.yqe. @