• Cykel 20.05.2014

  Ta med din cykel på semester! Att planera en cykelsemester är inte bara roligt men också väldigt hälsosamt. Är du dessutom en riktigt cykelfantast finns det många fina destinationer att välja mellan.

  Vill du bara stanna i Sverige över semestern kan lilla ön Ven ge en bra cykelsemester. Här tar du båten över med din cykel och kan utforska den lilla fantastiska ön med sina många cykelvägar. Dessutom finns det nästan inte en bil i sikte och du kan känna dig lugn och trygg på småvägarna.

  Du hittar cyklar exempelvis av märket Scott hos Länna Sport som erbjuder diverse bra cyklar och cykeltillbehör inför en cykelsemester. Ta i beräkningen med hur varmt det kommer vara. Åker du till ett land som har 35-40 grader under sommaren är det lämpligt att ha en ryggsäck som innehåller vatten med ett sugrör för lätt tillgänglighet då vatten är livsviktigt. Dessutom kanske du ska tänka på att göra många pauser under de varmaste tiderna på dygnet och att skydda huvudet mot solen.

  Cykel

  Första gången?

  Har du aldrig varit på cykelsemester är det viktigt att du kommer väl förberedd med all den utrustning som är nödvändig inför resan. Speciellt om du funderar på att ta en cykelsemester i södra Frankrike, där backarna är branta men väl värd utsikten längs den vackra kusten Côte D’Azure. Det gäller att noga efterforska den rutt du tänker ta och ta med i beräkningen längd och även höjd eftersom det kan vara nog ansträngande att cykla i en 600 meters långsamt stigande cykelrutt. Här gäller tumregeln att du har en bra cykel och tillgång till vatten.

  Hitta tips här

  Titta in hos Svenskt Friluftsliv för att hitta likasinnade samt för att hitta information för din semester. Fördelen med en cykelsemester längs med kusten är förutom den enormt vackra utsikten, att du kan ta dig ett dopp i havet och sedan vila ut på stranden, dessutom kommer man hem solbränd och i toppform. Det är inte heller helt fel att utföra med en grupp vänner, ett äventyr man inte lätt glömmer. 

  Posted by rnn.yqe. @