• Cykel 02.02.2015

  Gillar man att cykla och kanske även har det som en träningsform kan det ju också vara kul att ha ett mål att träna mot och varför inte då i form av ett större motionslopp eller liknande. Här kommer några tips på bra lopp för motionscyklister.

  cykelrace

  Vätternrundan

  Vätternrundan är både det största och mest kända motionsloppet för cykel i Sverige. Runt 20 000 ställer sig varje år på startlinjen för att cykla de närmare 30 milen runt Vättern med start och mål i Motala. Årets Vätternrundan går av stapeln 12-13 juni.

  Göteborgsgirot

  Göteborgsgirot är ett cykellopp som föga förvånade går i och kring trakterna runt Göteborg. Det finns ett antal olika klasser att cykla i Göteborgsgirot där huvudklassen är 70 km lång. Utöver denna finns även Halvgirot på 35 km samt två mountainbike-klasser på 25 km respektive 37 km, som körs i skogen. Årets Göteborgsgirot äger rum 9-10 maj.

  Ringsjön runt

  En klassiker för alla skånska cyklister är Ringsjön runt, som i år går av stapeln 30 maj. Som namnet antyder går loppet runt om Ringsjön, som ligger precis mitt i Skåne. För den som inte orkar cykla ”stora” loppet som mäter 125 km finns även två kortare alternativ på 65 km respektive 35 km samt ett mountainbikelopp, även detta på 35 km.

  Posted by rnn.yqe. @