• Cykel 08.11.2017

  Gillar man att cykla men aldrig tagit en riktigt cykelsemester har man minsann gått miste om något alldeles speciellt. För att dock få en lyckad upplevelse gäller det att tänka på både det ena och det andra.

  Gör lite research, men inte för mycket

  Det är visserligen lite av en smakfråga hur mycket man behöver veta om sina destinationer. Somliga gillar att planera väldigt mycket och lära sig en massa om alla platser de stannar till vid. Andra föredrar att få mer av ett äventyr och kollar inte mycket mer än själva rutten.

  Lägg ned tid på packningen

  Som backpacker är det väldigt viktigt att man har en ryggsäck som rymmer mycket och är bekväm att bära långa turer åt gången. Titta på många olika exempel och se vilken som passar behovet bäst. Tänk noga på vad som egentligen behöver finnas i väskan och i vilken mängd. Många saker kommer säkert kunna gå att köpa under resans gång.

  Ha koll på utgifterna

  Är man inte försiktig med pengarna kommer man snabbt märka att de går åt fortare än man först trodde. På en mindre budget är det rekommenderat att hålla sig borta från de största turistattraktionerna och fokusera på andra upplevelser istället. Men titta även på sätt som kan spara in pengar, som till exempel ett studentkort.

  Tänk på maten

  Något relaterat till stycket ovan är maten man kommer att äta under resans gång. Med så mycket gott och spännande att prova är det igen lätt att spendera mer pengar än man först planerat. Ett bra tips är därför att prova på lokala gatukök och även laga mat själv på vandrarhemmet eller liknande.

  Spara minnen

  Under en längre resa kommer man att få tag på en massa olika prylar som kan sparas  som ett minne. Allt från biljetter till kapsyler kan vara roligt att ha kvar och ta fram för att själv minnas eller dela sina minnen om platser man sett och personer man mött.

  Posted by rnn.yqe. @